tiistai 14. elokuuta 2018

Välimerellinen kanipata

No joo. Ei todellakaan mitään moittimista, pata oli tosi hyvää. Mutta sitten tulee se mutta. En ole koskaan aiemmin syönyt kania enkä varmaan tule syömäänkään (tai ainakaan valmistamaan), ellen joltain metsästäjältä saa kanipaistia. Tämä pata olisi nimittäin yhtä hyvin voinut olla kanaa enkä olisi millään lailla osannut erottaa lihoja toisistaan. Valmistusvaihe oli kanin käsittelyyn tottumattomalle hankala (se pilkkominen…) ja hinta kolminkertainen broileriin nähden.



Ainekset:
1 kani
suolaa
mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
8 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
5 paprikaa (eri värisiä)
2 ½ dl punaviiniä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl riistalientä
½ tl kuivattua rosmariinia
½ tl kuivattua timjamia
1 ½ tl kuivattua persiljaa
1 laakerinlehti
4 katajanmarjaa

Paloittele kani 8 osaan. Mausta lihapalat (ja maksa, jos se oli kanissa mukana) suolalla ja pippurilla ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä suurella paistinpannulla ja ruskista lihapalat tasaisesti joka puolelta. Siirrä palat uunivuokaan.

Kuori ja lohko salottisipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa malto reiluiksi paloiksi.

Kuumenna loput öljyt pannulla. Lisää salottisipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota hetki. Lisää pannulle punaviini, balsamiviinietikka, riistaliemi, yrtit, laakerinlehti ja katajanmarja. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna sekoitellen, kunnes liemi kiehahtaa. Kaada seos uunivuokaan lihapalojen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti kunnes liha on mureaa. Poista laakerinlehti. Nosta lihapalat lautaselle ja irrota lihat luista. Siirrä lihat takaisin kastikkeen sekaan. Kiehauta ja anna hautua vielä hetken aikaa hellalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti