Olipa hyvää risottoa. Ihanan suolaista, ja kylmäsavukinkku toi risottoon oman veikeän arominsa. Ajattelin ensin, että lientä on aivan liikaa, mutta kyllä se vaan kaikki imeytyi riiseihin.
Ainekset:
1 l lihalientä
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
100 g kylmäsavukinkkua
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
100 g sinihomejuustoa
mustapippuria
1 nippu lehtipersiljaa
Kiehauta lihaliemi ja anna sen kuplia hiljaa viereisellä levyllä valmistaessasi risottoa. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipuli.
Kuumenna öljy ja 2 rkl voita korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit. Hienonna kylmäsavukinkku ja lisää pannulle. Paista, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi koko ajan sekoittaen. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin samalla sekoitellen. Lisää lihalientä joukkoon desi, pari kerrallaan, sekoittele koko ajan hiljalleen.
Nosta pannu hellalta, kun riisit ovat napakan kypsiä. Sekoita joukkoon loput voit. Murustele mukaan puolet sinihomejuustosta. Sekoita kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla. Viimeistele risotto murustamalla loput juustot pinnalle ja ripottelemalla juuston päälle vielä hienonnettu persilja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti