perjantai 10. elokuuta 2018

Baccala arracanato

Tämä oli vaan kerta kaikkiaan ihan törkeen hyvää. Oikeasti kalaksi olisi kuulunut turska, mutta kun mulla sattui olemaan pakastimessa haukea, niin käytin sitä. Tuota kuorrutusta voisi hyvin käyttää lihallekin (tai kanalle), varmasti toimisi niidenkin kanssa.



Ainekset:
750 g haukifileitä
1 tl suolaa
¾ tl mustapippuria
1 kaurasämpylä
1 valkosipulinkynsi
16 mustaa oliivia
3 rkl pieniä kapriksia
½ dl rusinoita
½ dl pinjansiemeniä
½ dl saksanpähkinöitä
1 ruukku lehtipersiljaa
½ dl oliiviöljyä
250 g luumutomaatteja

Asettele kalafileet laakeaan uunivuokaan. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Rouhi saksanpähkinöitä pienemmäksi ja silppua persilja. Puolita oliivit.

Murustele leipä kulhoon. Sekoita joukkoon oliivit, kaprikset, rusinat, pinjansiemenet, saksanpähkinät ja persilja. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi seos kalafileiden pinnalle. Puolita tomaatit ja asettele ne seoksen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti