lauantai 18. elokuuta 2018

Brunssipuuro

Tämä oli ihan luksuspuuroa. Ei oikeastaan puuroa ollenkaan, vaan enemmänkin omenapaistosta. Varsinainen puuro omenoineenkin oli tosi hyvää, mutta siemenkuorrutus pinnalla oli kyllä todellinen kruunu tälle puurolle.



Voiteluun:
pehmeää voita
Puuro:
5 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
¾ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
2 omenaa
2 kananmunaa
6 dl punaista maitoa
Siemenkuorrute:
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 rkl hunajaa
1 rkl pehmeää voita

Voitele uunivuoka (20*30 cm) voilla.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät 1-2 cm paloiksi. Sekoita omenanpalat kuivien aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.

Vatkaa munat ja maito keskenään ja kaada muiden aineiden sekaan.

Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuoan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna paistoksen tasaantua n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti