Tämä oli ihan luksuspuuroa. Ei oikeastaan puuroa ollenkaan, vaan enemmänkin omenapaistosta. Varsinainen puuro omenoineenkin oli tosi hyvää, mutta siemenkuorrutus pinnalla oli kyllä todellinen kruunu tälle puurolle.
Voiteluun:
pehmeää voita
Puuro:
5 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
¾ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
2 omenaa
2 kananmunaa
6 dl punaista maitoa
Siemenkuorrute:
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 rkl hunajaa
1 rkl pehmeää voita
Voitele uunivuoka (20*30 cm) voilla.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät 1-2 cm paloiksi. Sekoita omenanpalat kuivien aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
Vatkaa munat ja maito keskenään ja kaada muiden aineiden sekaan.
Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuoan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna paistoksen tasaantua n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti