perjantai 31. elokuuta 2018

Parsaa & kananmunia

Rakuuna on aina ollut inhokkimausteeni, enkä ole sitä mihinkään vuosikausiin käyttänytkään. Nyt kumminkin päätin pitkästä aikaa kokeilla, kun se tähän reseptiin kuului. Ja yllättävää kyllä, sehän oli hyvää. Kananmunat täytteineen olivat ihan erityisherkkkua, mutta salaatti oli muutenkin tosi hyvä.



Ainekset:
4 kananmunaa
500 g vihreää parsaa
2 rkl majoneesia
1 rkl pehmeää voita
1 tl kuivattua rakuunaa
½ tl sormisuolaa
¼ tl cayennepippuria
1 ruukku lehtisalaattia
Sinappivinegretti:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sinappia
¼ tl suolaa

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.

Kuori parsat ja poista kovat kannat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Valuta ja kuivaa varret ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi.

Kuori ja halkaise kananmunat pituussuunnassa. Irrota keltuaiset ja hienonna ne haarukalla. Sekoita keltuaisiin majoneesi, voi, rakuuna, suola ja cayenne-pippuri. Täytä valkuaiset keltuaismassalla.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Revi salaatti paloiksi. Sekoita keskenään parsat, kastike ja salaatti. Nosta kananmunanpuolikkaat salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti