Tämä on taas mielenkiintoinen kokeilu. Avomaan kurkkuun en ole koskaan aikaisemmin ottanut mitään kontaktia, ja nyt sain sitä yhtäkkiä käyttööni 2 kiloa. Googletin reseptejä ja päädyin tähän valkosipulikurkkuohjeeseen. Saas nähdä, mitä näistä tulee – vai tuleeko mitään. Pari viikkoa pitää malttaa odottaa.
Ainekset:
1 kg avomaan kurkkuja
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
muutama varsi tilliä
Mausteliemi:
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 dl väkiviinaetikkaa
Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi yleiskoneessa tai juustohöylällä. Viipaloi kuoritut ja valkosipulinkynnet. Silppua tilli varsineen.
Mittaa kattilaan vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kiehauta. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
Jaa kurkkuviipaleet, sipulit, valkosipulit ja tilli kerroksittain tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi 2-3 viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti