sunnuntai 26. elokuuta 2018

Intialainen broileripata

Jälleen kerran menin mukavuusalueeni ulkopuolelle ja käytin banaania ”suolaisen” ruoan laitossa. Siksi lainausmerkeissä, että tämä ei kovin suolaista ollut vaan ehkä hapanimelää. Ja herkullista. Banaania en olisi osannut sanoa ruoassa olevan, ellen olisi tiennyt. Mutta hyvää oli, ja maistui myös 6-vuotiaalle (joka tosin noukki chilipalaset omasta annoksestaan pois).



Ainekset:
450 g maustamatonta broileria
1 banaani
280 g ananaspaloja
½ tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 cm tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
2 rkl rypsiöljyä
1 tl anista
1 rkl kookoshiutaleita
300 g maustamatonta jogurttia
2 tl kurkumaa
suolaa

Leikkaa broilerit ohuiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet pippurilla ja juustokuminalla. Kuori ja pilko banaani.

Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili yhdessä aniksen ja kookoshiutaleiden kanssa. Nosta seos sivuun. Ruskista broilerisuikaleet nopeasti samalla pannulla banaanin ja ananaksen kanssa.

Lisää pannulle sipuli-mausteseos, jogurtti ja kurkuma. Mausta suolalla. Anna hautua kannen alla matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Tarjoile basmatiriisin ja tomaattichutneyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti