Pohja on melkein samaa kuin piimäkakussa. Puolukat ovat
kivoja sattumia taikinan joukossa. Ja kuorrutus kruunaa koko komeuden.
Pohjataikinan voisi hyvin tehdä puolikkaana annoksena ja paistaa silti
kokonaisella uunipannulla. Nyt kakku oli tosi paksu, vähän ohuempikin olisi
riittänyt. Kuudellekin hengelle tässä oli tosi paljon syötävää; suurin osa jäi
vielä tuleville päiville.
Ainekset:
4 kananmunaa
500 g fariinisokeria
6 dl piimää
1 rkl inkivääriä
1,5 rkl kardemummaa
2 tl neilikkaa
1,5 rkl kanelia
11 dl vehnäjauhoja
1 rkl soodaa
200 g sulatettua voita
2 dl jäisiä puolukoita
Kuorrutus:
400 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl jäisiä puolukoita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää piimä. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää voi ja puolukat, sekoita ja
kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisen uunin
keskiosassa n. 25 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti