sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pehmeä puolukka-piparkakku

Pohja on melkein samaa kuin piimäkakussa. Puolukat ovat kivoja sattumia taikinan joukossa. Ja kuorrutus kruunaa koko komeuden. Pohjataikinan voisi hyvin tehdä puolikkaana annoksena ja paistaa silti kokonaisella uunipannulla. Nyt kakku oli tosi paksu, vähän ohuempikin olisi riittänyt. Kuudellekin hengelle tässä oli tosi paljon syötävää; suurin osa jäi vielä tuleville päiville.



Ainekset:
4 kananmunaa
500 g fariinisokeria
6 dl piimää
1 rkl inkivääriä
1,5 rkl kardemummaa
2 tl neilikkaa
1,5 rkl kanelia
11 dl vehnäjauhoja
1 rkl soodaa
200 g sulatettua voita
2 dl jäisiä puolukoita
Kuorrutus:
400 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl jäisiä puolukoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää voi ja puolukat, sekoita ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti