lauantai 19. joulukuuta 2020

Hunajaiset palsternakat

Palsternakkaa(kin) tulee käytettyä valitettavan harvoin. Näihin suolaisenmakeisiin tikkuihin se ainakin sopi loistavasti. Tosin tässä marinadissa pyöriteltynä varmaan ihan mikä tahansa olisi ollut hyvää. Mutta kivaa vaihtelua perunalle.




Ainekset:
900 g palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hunajaa
4 timjaminoksaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori palsternakat ja leikkaa ne tangoiksi. Keitä tankoja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä n. 5 minuutin ajan. Valuta hyvin.

Kaada oliiviöljy laakeaan uunivuokaan ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi. Levitä palsternakat vuokaan ja pyörittele ne öljyssä. Paahda palsternakkoja 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, kääntele palsternakat kauttaaltaan ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia.

Kuori valkosipulinkynsi ja purista se pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja kuumenna sekoitellen, kunnes hunaja on lämmennyt. Valuta hunaja palsternakkojen päälle ja sekoita hyvin. Lisää päälle timjaminoksat ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Jatka paahtamista vielä 10-15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kauniisti ruskistuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti