lauantai 12. joulukuuta 2020

Mango-raparperizuccotto

Piti oikein googlettaa, mitä oikeastaan tarkoittaa zuccotto. Se on ”traditional Italian semi-frozen dessert cake”, ja reseptejä löytyy tosi paljon erilaisia. Yhteistä resepteille näyttää olevan kääretorttupohja ja kermavaahtotäyte. Muuten täytteessä saattaa olla ihan mitä tahansa. Tämä versio ainakin oli herkullinen. Ja vielä aika kivan näköinenkin.




Kakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta jogurttia
1 ½ dl tomusokeria
250 g mangokuutioita
Raparperi-inkiväärihillo:
100 g raparperia
50 g hillosokeria
1 tl inkivääritahnaa
Koristelu:
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta jogurttia
3 rkl tomusokeria
½ tl limetinkuoriraastetta
2 rkl limettimehua
110 g jogurtti-kookoslastuja

Mittaa pieneen kattilaan raparperi ja hillosokeri. Keitä, kunnes raparperi on pehmennyt. Lisää inkivääritahna. Anna hillon jäähtyä.

Vaahdota pohjan kananmunat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja perunajauho keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 10 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Ota esille pyöreäpohjainen kulho (vet. 1 ½–2 l). Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta kulhon suuaukon kokoinen pala, kakun pohja. Vuoraa kulho tuorekelmulla niin, että kelmun reunat ulottuvat reilusti kulhon laitojen yli. Leikkaa loppu kakkupohja paloiksi ja vuoraa kulho tiiviisti kakkusuikaleilla.

Vaahdota täytteen kerma. Vatkaa sekaan tomusokeri ja jogurtti. Kääntele myös mangokuutiot täytteeseen. Kaada täyte kulhoon kakkupohjan päälle ja lisää sinne tänne raparperihillosilmiä.

Nosta kakun pohja paikalleen täytteen päälle. Kääntele tuorekelmun liepeet tiiviisti kakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. Ota kakku pakastimesta ja kumoa se tarjoiluvadille 30–45 minuuttia ennen tarjoamista, jotta se ehtii pehmetä. 

Vaahdota koristeluun tuleva kerma. Lisää jogurtti, tomusokeri, limetinkuoriraaste ja limettimehu kermavaahtoon. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Rouhi jogurtti-kookoslastut veitsellä paloiksi. Ripottele rouhe kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti