keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Isoäidin makaronilaatikko

Tätä jouluruokaa tulee niin naurettavan paljon, että sitä syödään vielä reilusti ensi vuoden puolellakin. Joskus 80-luvun puolella meillä kuului aina joulupöytään lihaton makaronilaatikko. Vuosiin en ole sitä syönyt, mutta tänä vuonna ajattelin kokeilla minkälaista tästä tulee. Tämä taitaa olla suomalainen versio mac´n´cheesestä.




Ainekset:
400 g täysjyvämakaronia
1 l maitoa
4 kananmunaa
150 g juustoraastetta
2 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl valkopippuria
Voiteluun:
5 g voita

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Valuta hyvin.

Sekoita keskenään munat, maito, juustoraaste ja mausteet. Kaada makaronit ja muna-maitoseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti