torstai 24. joulukuuta 2020

Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti

Tänä vuonna en laittanut varsinaista rosollia enkä varsinaista salaattia ollenkaan. Tämä toimikoon kummankin yhteisenä korvikkeena.




Ainekset:
500 g punajuuria
500 g porkkanaa
350 g viinirypäleitä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl timjamia
mustapippuria
130 g Gouda-juustoa
40 g pekaanipähkinöitä
100 g rucolaa
2 rkl balsamicokastiketta

Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ranskanperunan mallisiksi lohkoiksi. Irrota rypäleet tertuistaan ja huuhtele ne. Pilko juusto. Puolita pähkinät.

Mausta punajuuret ja porkkanat omissa kulhoissaan öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Kaada ne leivinpaperoidulle uunipellille omille puolilleen, jotta punajuuri ei värjää porkkanoita. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja kääntele vihanneksia hieman lastalla. Lisää rypäleet punajuurten joukkoon ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia.

Levitä rucola laakealle tarjoiluvadille. Nosta punajuuret, rypäleet ja porkkanat rucolan päälle. Ripottele pinnalle juusto ja pähkinät. Valuta päälle balsamicokastike. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti