perjantai 4. joulukuuta 2020

Riista-juureslasagne

Ihmeellistä, miten kermaista voi lasagnesta saada ilman pisaraakaan kermaa. Tämä oli todellakin herkullista.




Ainekset:
150 g lasagnelevyjä
150 g pekonia
240 g riistakäristystä
2 sipulia
300 g purjoa
300 g porkkanaa
300 g palsternakkaa
200 g juuriselleriä
3 dl vettä
50 g tomaattipyreetä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl timjamia
Juustokastike:
2 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l Kiehu-maitoa
100 g sulatejuustoa
50 g vuohentuorejuustoa

Pilko pekoni. Leikkaa hiukan sulanut riistakäristys noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kiehauta pekoni paistokasarissa. Sekoita joukkoon riistakäristys ja hetken kuluttua sipulit. Anna hautua hetken ajan.

Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakat. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Lisää juurekset paistokasariin. Kaada päälle vesi ja mausta seos tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.

Sulata juustokastikkeen voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maitoa vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa n. viisi minuuttia. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja tuorejuusto.

Levitä lasagnevuoan pohjalle ohut kerros riista-juures- ja juustokastikkeita. Asettele päälle kerros lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Tee samoin seuraava kerros, kunnes kaikki lasagnelevyt on käytetty. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti