torstai 24. joulukuuta 2020

Saksalainen joululeipä

Tämä on mielenkiintoinen uusi joululeipätuttavuus. Taikina ainakin oli tosi hyvää. Yleensä meilläkin on aina ollut tummaa joululeipää, joten sikäli tämä on ihan hauskaa vaihtelua. Rusinoita täällä tietysti on ihan niin kuin joululeivässä pitääkin.




Ainekset:
1 ¼ dl maitoa
5 ½ g kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ dl siirappia
1 kananmuna
100 g voita huoneenlämpöisenä
½ dl rusinoita
¼ dl mantelijauhoa
30 g sukaatteja
1 tl sitruunankuoriraastetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 rkl voita sulatettuna

Liuota hiiva 42-asteiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, kananmuna, voi, rusinat, mantelijauhe, sukaatit ja sitruunankuoriraaste. Alusta sekaan jauhot vähitellen ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. tunnin ajan. Taikina saa jäädä löysähköksi.

Kumoa taikina silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota vielä puoli tuntia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Voitele pari kertaa voisulalla paistoajan loppupuolella. Kumoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti