keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Lämmin italialainen sienisalaatti

Nuo tattiviipaleet näyttivät salaatin päällä lähinnä pekonilta. Salaatti oli ihan hyvää, joskin kastike oli jopa minun makuuni tujua ja suolaista. Mutta sopi kyllä hyvin tähän muutoin melko lailla vähämakuiseen salaattiin.




Ainekset:
35 g kuivattuja tatteja
½ rkl oliiviöljyä
suolaa
1 ruukku lehtipersiljaa
300 g sesonkisalaattisekoitusta
250 g miniluumutomaatteja
Kastike:
1 kananmunan keltuainen
2 valkosipulinkynttä
4 sardellifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Keitä kananmuna kovaksi (7 minuuttia). Irrota keltuainen valkuaisesta. Kuori valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa hiukan sienien liotusvedellä.

Mittaa sienet erilliseen astiaan. Kiehauta tilkka vettä ja kaada vesi sienien päälle. Anna liota 30 minuuttia. Valuta sienet.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Kuullota sieniä öljyssä pari minuuttia. Mausta suolalla.

Puolita tomaatit. Levitä salaattisekoitus, lehtipersilja ja tomaatit laakealle tarjoilualustalle ja sienet niiden päälle. Valuta sekaan kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti