perjantai 18. joulukuuta 2020

Sahramipulla

Nämä eivät kohonneet ihan niin kuin olisin halunnut. Suurin kohoaminen tapahtui vasta uunissa. Ehkä hiivaa olisi pitänyt olla enemmän, kun tässä oli suhteessa muihin aineksiin näin julmetun paljon voita? No, joka tapauksessa pullat olivat ihania. Vielä parempia vaan olisivat olleet, jos olisivat kohonneet ilmaviksi.




Ainekset:
2 ½ dl punaista maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
150 g voita sulatettuna
125 g sokeria
550 g vehnäjauhoja
100 g rusinoita
1 rkl konjakkia
½ g sahramia
1 tl suolaa
1 tl vaniljajauhetta
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
25 g raesokeria

Lämmitä maito, voi, sahrami ja vaniljajauhe hiukan kättä lämpimämmäksi. Lisää sokeri, konjakki, suola ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää lopuksi rusinat. Anna taikinan kohota vähintään 40 minuuttia.

Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia ja nosta pullat leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna pullien kohota puolisen tuntia.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullat kullanruskeiksi 225-asteisessa uunissa (n. 13 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti