keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Jambalaya 2

Tämä oli juuri passeli, tuhti sapuska harmaaseen ”talvi”päivään. Hipsuissa siksi, että ainakin täällä pk-seudulla on täysin lumetonta ja lämpökin on muutaman asteen plussan puolella. Saas nähdä, tuleeko talvea tänäkään vuonna. Jambalaya onneksi oli todella hyvää (vaikkakaan ei mitenkään erikoista verrattuna muihin vastaavanlaisiin riisiruokiin).




Ainekset:
200 g palvikinkkua (Korpelan savusaunapalvi)
200 g nakkeja (Kivikylän kuoreton kalkkunanakki)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
1 vihreä paprika
2 rkl voita
1 rkl cajunmaustetta
400 g tomaattimurskaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl sambal oelekia
4 laakerinlehteä
33 cl olutta
5 dl vettä
6 dl pitkäjyväistä riisiä

Kuutioi kinkku ja nakit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi selleri. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto.

Kuullota kasviksia voissa suurella pannulla sekoitellen n. 5 minuuttia. Mausta cajunmausteella. Anna hautua hiljalleen miedolla lämmöllä. Ruskista kinkku ja nakit erillisellä pannulla. Kääntele kuutiot kasvisten joukkoon.

Lisää tomaattimurska, viinietikka, fariinisokeri, sambal oelek, laakerinlehdet, olut, vesi ja riisi. Kiehauta ja anna hautua kannen alla, kunnes riisi on kypsynyt. Nosta pata liedeltä ja anna tasaantua 10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti