En ole tainnut ennen tehdä kuorrutusta tomusokerista ja mascarponesta. Mutta tämänpäiväisen perusteella sanoisin, että taidanpa tehdä sitä toistekin. Kuorrutus oli juuri minun makuuni, ja sopi hyvin mausteisten muffinssien kanssa.
Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä
100 g voita
2 kananmunaa
½ dl siirappia
100 g kermaviiliä
Kuorrutus:
200 g mascarponea
2 dl tomusokeria
kanelia
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa jauhot, sokerit, mantelirouhe, rusinat, ruokasooda ja mausteet kulhoon. Pyöräytä kuoppa kuivien aineiden keskelle. Lisää voisula, kananmunat, siirappi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 16-18 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Vatkaa kuorrutuksen ainekset kuohkeaksi ja pursota kuorrutus muffinssien päälle. Ripottele pinnalle hiukan kanelia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti