keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Briossisämpylät 2

Näistä tuli vähän matalia ja epämuodostuneita. Jätin taikinan ihan tarkoituksella melko löysäksi, kun ajattelin että sillä tavoin tulee pehmeitä ja kuohkeita sämpylöitä. Ja niin tulikin. Nämä olivat ihan mahtavia, varmaan yksiä parhaista koskaan syömistäni sämpylöistä. Tehtiin näistä hampurilaisia hyvin yksinkertaisella täytteellä: ei mitään muuta kuin muutama siivu eilen paistamaani luutonta karitsanpaistia (joka muuten oli tänään uudelleen lämmitettynä vielä paljon parempaa kuin eilen). Lisäksi porkkanaranskiksia ja salaattia. Sivumennen sanoen, herra 9-v totesi että hamppari oli parempaa kuin mäkkärin tuplajuusto (ja tuo oli melkoinen kehu).




Ainekset:
3 ½ dl vettä
3 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 ½ rkl sokeria
1 kananmuna
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl voita
1 ½ tl suolaa
Voiteluun:
1 kananmuna

Lämmitä vesi ja maito hiukan kättä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä 10 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahdoksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.

Lisää jauho-voiseokseen hiivaliemi, suola ja kananmuna. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Pyöritä taikina palloksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia.

Pyörittele taikinasta tasakokoisia sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 2 tuntia.

Voitele sämpylät kananmunalla. Laita uunin pohjalle astia jossa on kuumaa vettä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti