torstai 25. helmikuuta 2021

Porsaan ulkofilettä ja omenakastiketta

Lähdin hakemaan kaupasta kassleria tätä sapuskaa varten, mutta sillä kertaa hyllyssä seisseet kasslerpalat olivat niin kerta kaikkisen vastenmielisen näköisiä, että päädyin kumminkin ulkofileeseen. Mutta hyvä kassler olisi pikkuisen rasvaisempana ollut tähän varmaan parempi vaihtoehto. Reseptiin ei kuulunut ollenkaan suolaa, ja tajusin ihmetellä sitä vasta nostettuani pannun uuniin. Suolaa tämä tosiaan kaipasi, mutta onneksi sitä voi aina lisätä jälkikäteen. Maistettuani ajattelin ensin, että siiderin maku oli liian hallitseva. Mutta mitä enemmän söin, sitä vähemmän olin tuota mieltä. Possu oli hautunut siiderikastikkeessa oikein hyväksi, ja ne pehmenneet omput ja rusinat olivat aivan ihania.




Ainekset:
1 rkl ankanrasvaa
1000 g porsaan ulkofilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 hapahkoa omenaa
1 dl rusinoita
4 neilikkaa
1 dl fariinisokeria
3 dl kuivaa omenasiideriä
2 rkl omenaviinietikkaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omenat.

Sulata rasva uuninkestävällä pannulla. Ruskista liha tasaisesti joka puolelta. Siirrä liha hetkeksi sivuun.

Kuullota sipuleita ja omenaa samalla pannulla, kunnes sipuli hiukan pehmenee. Lisää rusinat, neilikat, fariinisokeri, omenasiideri ja omenaviinietikka. Kiehauta sekoitellen.

Siirrä liha takaisin pannulle ja työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Ota pannu uunista ja anna lihan tekeytyä 10 minuuttia.

Viipaloi liha tarjoilualustalle. Lusikoi päälle omenakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti