lauantai 6. helmikuuta 2021

Tiramisu-torttu

Tämä oli vähän erilainen tiramisu-torttu, ei mascarponea eikä kermavaahtoa. Vähän epäilyttää, että mahtaakohan toi täyte hyytyä yön aikana jääkaapissa. No, se jää nähtäväksi. Jos ei hyydy, niin sitten lusikoidaan koko sotku jälkiruokakippoihin. Mutta ainekset olivat lupaavat. Jotenkin houkuttelisi ehkä vielä viipaloida tuohon pinnalle hiukkasen banaania. Voi olla että vielä teenkin niin, kun tässä yön yli kerkeän asiaa miettiä. *Muokkaus* En lisännyt banaania, mutta mansikkahillo maistui tortun kanssa erinomaiselta. Sellaisenaan tämä oli ehkä vähän mauton, mutta äkkimakea mansikkahillo sai myöskin tiramisutortun maistumaan erinomaiselle.




Ainekset:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g ranskankermaa
½ dl sokeria
½ dl maitoa
3 rkl Cointreauta
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
50 g taloussuklaata
2 dl kylmää kahvia
200 g savoiardikeksejä
1 rkl kaakaojauhetta

Raasta suklaa. Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lisää joukkoon Cointreau ja lämmitä seos mikrossa juoksevaksi.

Vatkaa yhteen tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, maito ja liivateseos.

Kaada kahvi laakealle lautaselle. Dippaa keksit yksitellen kahviin ja asettele puolet kekseistä silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle. Levitä päälle puolet juustotäytteestä ja kolmasosa suklaaraasteesta. Tee toinen kerros samoin. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Siirrä torttu tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhe ja ripottele pinnalle loput suklaaraasteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti