tiistai 16. helmikuuta 2021

Merimiespata

Olipas tämä tomaattista, tuhtia ja hyvää pataa. Lopun suurustaminen oli aivan täysin turhaa, kastike oli jo ilmankin riittävän paksua. Koska olin jo kerennyt sekoittaa voin ja jauhot keskenään niin laitoin ne sitten ohjeen mukaisesti pataan.




Ainekset:
700 g naudanpaistia
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl voita
2 sipulia
245 g sieniä (otin pakastimesta orakkaita ja kantarelleja)
400 g tomaattimurskaa
1 dl olutta
350 g porkkanoita
Suurus:
2 rkl voita huoneenlämpöisenä
3 rkl vehnäjauhoja

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi leikkeiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Pilko sienet tarvittaessa. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ranskanperunan kokoisiksi tikuiksi.

Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Pyörittele lihat jauhoseoksessa. Kuumenna voi suurella pannulla ja ruskista leikkeet molemmin puolin.

Lisää pannulle sipuli ja sienet ja ruskista kevyesti. Lisää tomaattimurska ja olut. Kuumenna sekoitellen, kunnes liemi kiehahtaa. Anna hautua kannen alla tunnin ajan. Lisää porkkanat ja hauduta kannen alla vielä tunnin ajan.

Sekoita suuruksen ainekset keskenään. Lisää suurus pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti