tiistai 2. helmikuuta 2021

Karitsanpaistia voi-yrttikastikkeen kera

Ei niin kovin houkuttelevan näköinen, mutta siitä huolimatta oikein hyvän makuinen ateria. Kuten kuvasta näkyy, kaverina ihan keitettyjä perunoita ja porkkanoita.




Paisti:
1 kg luutonta karitsanpaistia
suolaa
valkopippuria
¼ tl kuivattua timjamia
1 valkosipulinkynsi
Voi-yrttikastike:
1 ruukku tuoretta timjamia
1 ruukku persiljaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
2 dl kasvislientä

Kuori paistin valkosipulinkynsi. Purista kynsi pieneen astiaan ja sekoita joukkoon timjami, suola ja pippuri. Hiero seos paistin pintaan. Pane lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, ja jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 70 astetta (n. tunnin ajan). Ota paisti uunista ja kääri se folioon.

Silppua kastikkeen yrtit kulhoon. Lisää voi ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista sekaan valkosipulinkynnet. Kiehauta kasvisliemi ja lisää se maustevoihin. Soseuta tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti