keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Täydenkuun omenapiirakka

Piirakalla oli ihanan pehmeä ja maistuva pohja. Kastikkeesta ajattelin ensin, että lopputulema olis ollut ihan sama jos olisin ostanut kaupasta valmista vaniljajogurttia, mutta muutin mieleni. Yhdistelmä oli taas melko lailla täydellinen, ja komponentit erillisinäkin erinomaisia.




Pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
125 g crème fraîchea
Täyte:
3 hapahkoa omenaa
1 ½ tl kanelia
1 rkl sokeria
Jogurtti-vaniljakastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl vaniljasokeria
2 tl sokeria
20 g mantelirouhetta

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet ja crème fraîche. Levitä taikina (Ø 24-25 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi hedelmäliha ja levitä viipaleet pohjan päälle. Ripottele pinnalle kaneli ja sokeri. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35 minuuttia. Nosta piirakka uunin keskitasolle ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile piirakka kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti