perjantai 12. helmikuuta 2021

Sipulikeitto

Ihana pakkaspäivän ateria. Kuumaa sipulikeittoa, jonka sekaan juustoleipä on kivasti muhjuuntunut. Herra 9-v:lle keittoa tarjoillessani ajattelin vielä lisätä sekaan vähän nakkeja, jotta keitto on ehkä enemmän myös lapsen makuun.




Ainekset:
6 salottisipulia
6 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g voita
2 tl kuivattua timjamia
2 tähtianista
2 tl suolaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 ½ l lihalientä
½ tl mustapippuria
Lisäksi jokaiseen annokseen:
viipale vaaleaa leipää
pari siivua vahvaa juustoa

Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit, valkosipulit ja mausteet. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia, kunnes sipulit muuttuvat kiiltäviksi. Lisää valkoviini ja nosta lämpöä. Keitä lientä kasaan n. 10 minuuttia. Lisää lihaliemi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vähintään tunnin ajan.

Paahda leipäviipaleet 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa (tai leivänpaahtimessa tai vaikka uunissa) rapeiksi. Lisää leipien pinnalle juustoviipaleet ja jatka paahtamista pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hiukan ruskistunut.

Poista keitosta tähtianikset. Lisää mustapippuri ja sekoita. Annostele keitto lautasille ja lisää pinnalle paahdetut juustoleivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti