keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Omenatipat

Nämä olisi alkuperäisen reseptin mukaan pitänyt friteerata öljyssä. En jaksanut ruveta puljaamaan öljyn kanssa, kun sen jälkikäsittely on mielestäni niin hankalaa. Ajattelin ensin laittaa nämä air fryeriin, mutta taikina oli sen verran juoksevaa että se olisi tullut alustasta läpi saman tien. Päätin sitten työntää lohkot ihan vaan uuniin. Tokihan lopputulos oli erilainen kuin öljyssä friteeraten, mutta ei huono ollenkaan. Päinvastoin. Omput kerkesivät paistua ihanan pehmeiksi ja taikina oli kivasti pannarimainen.




Ainekset:
4 omenaa
2 kananmunan keltuaista
2 rkl sokeria
1 rkl voita sulatettuna
1 ½ dl piimää
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunan valkuaista

Kuori omenat ja lohko ne 8 osaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää voisula ja piimä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan.

Kääntele omenalohkot taikinassa. Levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille ja kaada loput taikinat päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Ota pelti uunista ja lusikoi hiukan jähmettynyttä taikinaa takaisin omenoiden päälle. Jatka paistamista n. 15 minuuttia. Tarjoile kuumina kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti