sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Friteerattu camembert ja vadelmakastike

Pitkästä aikaa friteerasin jotain ihan oikeasti öljyssä (enkä air fryerillä). Ja tulihan näistä aivan ihania, sisällä valuvaa juustoa ja päällä rapea leivitys. Vadelmakastike jakoi mielipiteitä. Osa syöjistä oli sitä mieltä, että sen olisi pitänyt olla makeaa. Osan mielestä (itse kuuluin tähän osaan) kastike oli juuri hyvää tällaisenaan, melko happamana. Mutta voisi siis ihan hyvin ajatella, että kastikkeeseen laittaisi huomattavastikin reilummin sokeria.






Ainekset:
250 g kiinteää camembert-juustoa
4 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
60 g korppujauhoja
2 ½ dl öljyä
nippu persiljaa
Vadelmakastike:
3 salottisipulia
1 rkl voita
300 g vadelmia
2 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl sokeria
suolaa
valkopippuria

Kuori ja silppua kastikkeen sipulit. Kuullota ne voissa kattilassa. Lisää joukkoon vadelmat. Peitä kattila kannella ja kuumenna, kunnes vadelmat ovat sulaneet. Mausta balsamiviinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Keitä n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa jauhot, kananmuna ja korppujauhot kukin omalle lautaselleen.

Halkaise juustot. Kääntele ne ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele leivitys kevyesti kiinni ja ravistele ylimääräiset pois.

Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Friteeraa juustoja 5-8 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on kullanruskea. Nosta juustot reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Friteeraa myös persilja.

Nosta juustot tarjoilualustalle. Viimeistele vadelmakastikkeella ja persiljalla. Tarjoile leivän ja tomaattikeiton kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti