sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Karpalokakku ja karpalokastike

Voikohan kakussa olla vähän liikaa kaikkea? Jos voi, niin tässä ehkä oli. Nuo kuivatut hedelmät olivat ehkä vähän turhia. Luulen, että kakku olisi ollut selkeämpi (ja parempi) ilman niitä. Mutta tuleehan tämä syödyksi tällaisenakin, ei tämä missään tapauksessa huonoa ollut. Ja kastike oli kiva lisä.




Taikina:
2 kananmunaa
3 ½ dl maitoa
3 rkl voita sulatettuna
500 g vehnäjauhoja
225 g sokeria
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g karpaloita
100 g kuivattuja hedelmiä
100 g hasselpähkinöitä
Karpalokastike:
200 g karpaloita
100 g sokeria
½ tl vaniljajauhetta
3 dl appelsiinimehua

Paahda hasselpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niiden kuori alkaa irtoilla. Kuori pähkinät ja rouhi ne karkeasti.

Sekoita yhteen kananmunat, maito ja voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä seos muna-maitoseokseen. Lisää lopuksi karpalot, kuivatut hedelmät ja pähkinärouhe.

Kaada taikina silikoniseen rengaskakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna silloin tällöin sekoitellen 6-8 minuuttia, kunnes seos näyttää hillomaiselta.

Tarjoile kakku lämpimän kastikkeen ja vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti