Tämä oli aika laimea versio tomaattikeitosta. Ilman krutonkeja se olisi ollut – noh – säilyketomaatteja ja basilikaa. Krutonkien kanssa ihan jees, mutta olen syönyt huomattavasti paljon parempiakin tomaattikeittoja. Jopa valmisruokia.
Ainekset:
1200 g tomaatteja tomaattimehussa
4 ½ dl kasvislientä
2 ruukkua basilikaa
suolaa
mustapippuria
Krutonkeihin:
3 porkkanasämpylää
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 tl valkosipulijauhetta
Kuutioi krutonkien sämpylät. Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Nosta krutongit valumaan talouspaperille.
Kaada tomaatit kattilaan. Huuhtele tölkit kasvisliemellä ja kaada myös liemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Murskaa tomaatteja hiukan kauhan lappeella.
Silppua basilika. Sekoita silppu keittoon. Jaa keitto lautasille ja ripottele annosten pinnalle krutongit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti