sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Porkkanasämpylät 2

Ihan kelpo sämpylöitä, joskin minun makuuni jäivät vähän turhan tiiviiksi ja kosteiksi. En olisi kuitenkaan voinut näitä enempääkään paistaa, sitten olisivat varmaan palaneet päältä ja tiivistyneet vielä lisää. Aika pino näitä tuli tästä taikinamäärästä.




Ainekset:
3 dl omenamehua
200 g kermaviiliä
17 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
3 porkkanaa
12 dl sämpyläjauhoja
2 ½ dl kaurahiutaleita
60 g kookosöljyä

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään omenamehu-kermaviiliseokseen. Lisää suola, hunaja ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi (n. tunnin ajan).

Pyörittele taikina sämpylöiksi leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota vielä 20 minuuttia.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti