Nyt en taas ole ollenkaan varma, tuliko leivottua leipää vai pullaa. Kahvipullaksi mä tämän huomista varten tein, joten sillä statuksella se lähtee liikenteeseen. Voihan siihen sitten vaikka sivellä päälle hilloa tai hunajaa, jos on liian leipämäistä. *Edit* Oli se ihan selvästi leipää. Kahvipullana siis ei niin toimivaa (paitsi paahdettuna ja hilloa päällään), mutta leipänä hyvinkin onnistunut.
Juuritaikina:
2 g kuivahiivaa
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä
Taikina:
7 g kuivahiivaa
1000 g hiivaleipävehnäjauhoja
3 tl suolaa
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
200 g taloussuklaata
200 g kandeerattuja kirsikoita
7 dl piimää
juuritaikina
Voiteluun:
1 kananmuna
Sekoita juuritaikinan hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin. Anna juuren valmistua peitettynä huoneenlämmössä yön yli.
Rouhi taikinan suklaa. Silppua kirsikat. Lämmitä piimä n. 42-asteiseksi. Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää suola, appelsiininkuoriraaste, suklaa ja kirsikat. Lisää piimä ja taikinajuuri. Alusta taikinaa voimakkaasti kymmenisen minuuttia koneella. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.
Jaa taikina kahteen silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota puolisen tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti