perjantai 5. helmikuuta 2021

Broileria ja tilli-sitruskastike

Tämä oli taas positiivinen yllätys. Odotin, että kokonaisuus olisi liian sitruunainen. Mutta ei se ollut, vaan juuri sopivasti. Tilliä olisi voinut olla ihan reilustikin enemmän. Yleensä olen tykännyt syödä broileria riisin kanssa, mutta tällä kertaa keitinkin perunoita.




Ainekset:
4 broilerin rintafilettä
¾ tl suolaa
1 rkl voita
½ dl sitruunamehua
2 dl kuivaa valkoviiniä
4 sitruunaviipaletta
½ dl tilliä

Mausta broilerinfileet suolalla. Sulata voi pannulla ja paista fileet keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi, n. 8 minuuttia / puoli.

Lisää pannuun sitruunamehu ja viini. Nosta sitruunaviipale jokaisen fileen päälle. Kuumenna kiehuvaksi. Säädä lämpö pienemmälle ja keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes broileri on läpikypsää. Nosta fileet hetkeksi pannulta.

Silppua tilli ja lisää silppu kastikkeeseen. Kiehauta ja keitä 3-4 minuuttia. Nosta fileet takaisin kastikkeen sekaan. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti