keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Lohta sisilialaiseen tapaan

Alkuperäisessä reseptissä tässä oli lohen tilalla makrillia ja luumujen tilalla taateleita. Makrilleja en edes yrittänyt etsiä kaupasta. Meinasin jo ostaa siikaa, mutta sitten huomasin että kirjolohi oli ihan sikamaisen halvassa tarjouksessa. Päädyin siis kumminkin siihen. Taateleita mulla oli kotona, mutta kun avasin paketin, huomasin että ne olivat vihreän homekerroksen peitossa. Tekemistäni vaihdoista huolimatta lopputulos oli herkullinen.




Ainekset:
550 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Päälle:
1 dl vettä
1 sipuli
80 g kuivattuja luumuja
1 nippu persiljaa
25 g mantelilastuja
2 rkl pinjansiemeniä
½ tl juustokuminaa
½ tl kanelia
½ dl sitruunamehua

Nosta lohifilee uunivuokaan. Suihkuta filee kevyesti oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.

Murustele leipäviipaleet kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna turvota. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi luumut. Silppua persilja.

Sekoita yhteen persilja, sipuli, luumut, mantelilastut, pinjansiemenet, juustokumina ja kaneli. Lisää täytteeseen leipäseos ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos lohifileen päälle. Valuta pinnalle sitruunamehu. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti