perjantai 2. huhtikuuta 2021

Wilhelmina-keksit

Olen aina rakastanut Wilhelmina-keksejä. Mutta vasta nyt sain tehtyä niitä itse, vaikka resepti on pyörinyt kokeiltavien joukossa jo ties kuinka pitkään. Eipä näitä(kään) kannata kaupasta hakea, ovat sen verran helppoja tehdä ja vähintäänkin yhtä herkullisia kuin kaupasta ostetut.




Ainekset:
200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää keltuainen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Muotoile taikinasta noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoiduille uunipelleille noin 10 cm:n välein. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti