sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Marokkolainen lammas

Minusta tuntuu, että olen tehnyt jo niin monta hiukan erilaista mutta kuitenkin hyvin samantyyppistä lampaan paahtopaistia, että en osaa oikein enää arvostaa niitä tarpeeksi. Tämä oli siis hyvää ja kanssasyöjäni kehuivat lambeja vuolaasti. Tykkäsin itsekin, mutta en löytänyt näistä mitään erityistä makuelämystä.




Ainekset:
8 karitsan paahtopaistipalaa (n. 1200 g)
8 valkosipulinkynttä
500 g maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl sumakkia
1 tl Ras el Hanoutia
1 tl savupaprikaa
½ tl kardemummaa
½ rkl hunajaa
1 kanelitanko
1 laakerinlehti

Pistä jokaisen paahtopaistin pintaan reikä. Kuori valkosipulinkynnet ja paina jokaiseen paahtopaistiin yksi kynsi.

Pane paahtopaistipalat paistopussiin. Lisää pussiin jogurtti ja mausteet. Sulje pussi huolellisesti ja kääntele, kunnes marinadi ja mausteet ovat sekoittuneet lihapaloihin. Anna lihojen maustua jääkaapissa vähintään 10 tuntia. Kääntele pussia välillä varovasti.

Ota pussi jääkaapista ja siirrä lihat marinadeineen uunipannulle. Anna pannun olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on n. 70 astetta. Ota pannu uunista, peitä se foliolla ja anna vetäytyä puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti