tiistai 20. huhtikuuta 2021

Paprikapyörykät

Tämä oli tosi hyvä ja mukavan pirteä lihapullakastike. Lihapullien kaveriksi keitin riisiä, joka sopikin paprikaisen kastikkeen kanssa erinomaisesti.




Paprika-sipuliseos:
1 sipuli
2 vihreää paprikaa
1 punainen paprika
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
½ dl vettä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
Lihapullat:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
600 g jauhelihaa
2 kananmunaa
2 rkl korppujauhoja

Kuori ja silppua paprika-sipuliseoksen sipuli. Poista paprikoista siemenet ja valkoinen osa ja suikaloi malto. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota siinä paprikasuikaleet ja sipuli. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna hautua n. 15 minuuttia.

Kuori ja silppua lihapullien valkosipulinkynsi ja sipuli. Silppua persilja. Sekoita yhteen valkosipuli, persilja ja sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää jauheliha, munat ja korppujauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina pyöryköiksi ja nosta pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Nosta pyörykät paprikaseoksen päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti