lauantai 24. huhtikuuta 2021

Omena-calvadosletut

Näistä tuli varsin kelvollisia lettuja. Vaikkakaan en siinä flambeerauksessa onnistunut taaskaan. En ymmärrä, miten flambeerauksen saa suoritettua niin että se tuli palaa kauemmin kuin sekunnin murto-osan. Nimittäin tälläkin kertaa calvadoksen sytytettyäni se hulmahti ihan minikokoiselle liekille aivan mitättömän pieneksi ajaksi. No, eipä se niin haitannut, kun ihan itsekseni näitä lettuja paistelin, niin en sitä liekkiefektiä välttämättä tarvinnut.




Taikina:
230 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 kananmunaa
3 ½ dl maitoa
1 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
Omenat:
6 omenaa
½ dl sitruunamehua
60 g voita
55 g sokeria
2 rkl calvadosta
Voi-sokeriseos letuille:
55 g voita
30 g sokeria

Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Sekoita ja tee seoksen keskelle kuoppa. Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa, vispaa joukkoon maito ja vesi. Kaada seos jauhojen keskellä olevaan kuoppaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.

Kuumenna pienehkö paistinpannu ja paista taikina ohuiksi letuiksi.

Kuori ja pilko omenat. Sekoita omenalohkot kulhossa sitruunamehun kanssa. Sulata voi pannulla. Lisää omenat ja paista, kunnes omenat ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Lisää sitten sokeri ja anna seoksen karamellisoitua hiukan.

Sulata lettujen voi-sokeriseoksen voi toisella pannulla matalalla lämmöllä. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri on hyvin sekoittunut voihin. Taittele letut neljään osaan ja nosta ne pannulle yksitellen. Valele voi-sokerilientä lettujen päälle lusikalla ja kääntele lettuja tarvittaessa varovasti. Asettele letut tarjoiluastian reunoille ympyrän muotoon.
 
Kaada omenat liemineen lettuympyrän keskelle. Kaada omenoiden päälle calvados. Sytytä alkoholi pitkällä tikulla ja flambeeraa omenat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti