Tämäkin oli tosi hyvää. Vielä parempaa se ehkä olisi ollut, jos olisin perus-Edamin sijaan juustona käyttänyt jotain voimakkaampaa juustoa.
Ainekset:
1 iso sipuli
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
900 g pakastepinaattia
100 g juustoraastetta
suolaa
½ tl mustapippuria
Sulata ja valuta pinaatti. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Lämmitä maito höyryäväksi. Murenna leivät käsin karkeaksi rouheeksi.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli pehmenee. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä sekoitellen puolisen minuuttia. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee.
Ota kastike liedeltä. Sekoita joukkoon pinaatti ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä seos laakeaan uunivuokaan. Ripottele leipärouhe gratiinin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti