lauantai 10. huhtikuuta 2021

Omena-rommirusinajäätelö

Jäätelön valmistus on siitä ikävää puuhaa, että useimmiten joutuu jäätelömassan valmistuksen jälkeen vielä jokusen tunnin odottelemaan ennen kuin kannattaa maistella lopputulosta. Niin nytkin. Osaset erikseen olivat kaikki hyviä, joten odotukset ovat korkealla.




Rommirusinat:
2 dl rusinoita
½ dl tummaa rommia
Omenaseos:
4 omenaa
4 taatelia
¼ tl kanelia
ripaus kardemummaa
ripaus neilikkaa
ripaus inkivääriä
ripaus pomeranssinkuorta
Jäätelömassa:
3 dl punaista maitoa
3 ½ dl kuohukermaa
½ dl glukoosisiirappia
2 kanelitankoa
1 tl vaniljajauhetta
2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista

Laita rusinat likoamaan rommiin. Anna liota mahdollisuuksien mukaan huoneenlämmössä vaikka yön yli.

Kuori ja pilko omenaseoksen omenat pieniksi kuutioiksi. Poista taateleista kivet ja silppua hedelmät. Laita puolet omenakuutioista ja taatelit muiden aineiden kanssa kattilaan ja keitä pehmeäksi (5-10 minuuttia). Soseuta. Lisää soseeseen loput omenakuutiot ja jatka keittämistä vielä viisi minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa jäätelöseoksen keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Mittaa maito, kerma, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada kattilaan keltuaisseos hitaasti, koko ajan sekoittaen. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Poista kanelitanko. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen pyöriä puolisen tuntia. Kaada puolet jäätelömassasta jäähdytettyyn pakastuksen kestävään astiaan. Levitä päälle omenaseos ja rommirusinat ja kaada niiden päälle loput jäätelömassasta. Vedä lusikalla muutaman kerran seoksen läpi niin, että ainekset sekoittuvat hiukan keskenään. Seoksesta ei tarvitse tulla tasaista. Nosta astia pakastimeen vähintään tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti