lauantai 17. huhtikuuta 2021

Vadelma-juustokakkubrowniet

Osasin kerrankin lopettaa paistamisen täsmälleen oikeaan aikaan. Tuorejuustotäytteestä oli muodostunut vähän sokerikuorrutusmainen hiukan kova kuorrutus ja pohja oli aivan ihanan pehmeä, mehevä ja tahmainen mutakakku. Vadelmat toivat joukkoon kivaa kirpakkuutta.




Pohja:
100 g voita
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa 
2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelystä
100 g vadelmia

Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Anna seoksen jäähtyä hiukan. Vatkaa munat, sokerit ja suola vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (22*25 cm).

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte taikinan päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan niin että pintaan tulee kevyesti marmoroitu kuvio. Asettele pinnalle vadelmat ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti