sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Graavisiikahampurilaiset

Kuten tavallista, hampurilaiseni oli niin ylitäytetty, että sen syömisestä ei meinannut tulla yhtään mitään. Hiukan isompi sämpylä olisi ollut poikaa. Onnistuihan sen syöminen sitten haarukan ja veitsen avulla. Täytteet pelasivat tosi hyvin yhteen ja leipäkään ei ollut mikään mauton käntty vaan se toi oman makuvivahteensa hampurilaiseen. Oli todella onnistunut kokonaisuus.




Ainekset:
100 g graavisiikaa
70 g tomaattipyreetä
½ dl sherryä
mustapippuria
punasipulia
1 ½ kananmunaa
suolaa
jääsalaattia
margariinia

Sekoita keskenään tomaattipyree, sherry ja pippuri. Lisää joukkoon siikafileet ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan. Keitä kananmunat koviksi.

Nosta fileet marinadista ja valuta ne. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Viipaloi tomaatti. Kuori kananmunat ja halkaise ne pituussuunnassa.

Halkaise ja voitele sämpylät. Aseta pohjalle salaatinlehti, uunikuivattuja tomaatteja ja punasipulirenkaita. Kääri siikasuikaleet rulliksi ja asettele ne sämpylöiden pohjapalojen päälle. Nosta siikarullan keskelle puolikas kananmuna. Ripottele hiukan suolaa kananmunan päälle. Nosta toinen sämpylän puolikas kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti