perjantai 30. huhtikuuta 2021

Mangosima

Mango on yksi lempihedelmistäni, ja siksi olinkin vähän pettynyt pullottaessani tätä simaa. Se maistui mielestäni pistävältä ja jotenkin omituiselta. Mutta nyt kun sima oli kaikessa rauhassa saanut tekeytyä, niin siitähän olikin tullut todella hyvää. Mangoa en seasta varsinaisesti maistanut, mutta tämä oli jotenkin ehkä perinteistä simaa pehmeämmän makuista. Olisi pitänyt olla vieressä vertailun vuoksi sitä tavallista simaa.




Ainekset:
4 l vettä
4 dl mangososetta
500 g taloussokeria
2 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
herneen kokoinen pala hiivaa
1 dl rusinoita

Mittaa suureen kattilaan sokeri, mangosose ja puolet vedestä. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota sitten joukkoon hiiva. Anna seistä peitettynä huoneenlämmössä 24 tuntia.

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon rusinoita. Nosta simapullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti