sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Mämmi-kerrosjälkkäri

Ajattelin käyttää kermavaahdon pursotukseen tyllaa, jota en ollut koskaan ennen käyttänyt. Lopputulos oli… noh, näette itse. Mutta tulipahan kokeiltua, ja nyt tiedän miten tuokin toimii. Jälkkäri oli aivan superhyvä yhdistelmä kaikkea. Myöskin ei-mämmin-ystävät tykkäsivät.




Ainekset:
500 g mämmiä
Crème pâtissière:
1 tl vaniljajauhetta
240 g Kiehu-maitoa
15 g maissitärkkelystä
55 g sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
25 g voita
Lisäksi:
1 mango
2 ½ dl suklaakermaa

Mittaa kattilaan crème pâtissièren ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja saostuu paksuksi kreemiksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Rouhi keksit. Kuori ja kuutioi mango. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi.

Levitä tarjoiluastiaan kerroksittain keksimurska, mämmi, crème pâtissière ja mangokuutiot. Pursota päälle suklaakermavaahto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti