keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Apenniinien leipä

Tämä oli kyllä oikeastaan jo melkein jotain suolaista piirakkaa. Todella herkullinen leipä, joka ei paljon muuta niskaansa kaipaa kuin sipauksen Oivariinia.




Ainekset:
8 ½ g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 sipuli
75 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1 paprika
5 dl durumvehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Kuori ja silppua sipuli. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto.

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja paprika. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota vielä puoli tuntia.

Vedä leipien päälle muutama viilto terävällä veitsellä. Siivilöi pinnalle hiukan jauhoja.  Paista 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti