perjantai 19. marraskuuta 2021

Sitruunamarinoitua kalaa ja sitruunaista perunapannua

Kylläpä nuo kalat paistuivatkin ihanan rapeiksi ilmafriteerauslaitteessa. Ja olivat sopivasti maustettuja. Myöskin perunapannu oli erinomaista.




Sitruunamarinoitu kala:
400 g seitifileetä
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua korianteria
Sitruunainen perunapannu:
1000 g perunoita
1 ruukku tilliä
100 g kevätsipulia
500 g porkkanoita
2 rkl voita
½ dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Sekoita yhteen rypsiöljy, sitruunankuoriraaste ja korianteri. Kääntele kalapalat marinadissa ja mausta suolalla. Nosta jääkaappiin marinoitumaan tunniksi.

Silppua tilli. Keitä perunat kypsiksi tillillä maustetussa vedessä. Valuta ja kuutioi perunat. Keitä porkkanat kypsiksi erillisessä kattilassa. Valuta porkkanat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit. Kuullota perunoita, porkkanoita, kevätsipulia ja tilliä voissa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paista kalafileitä 160-asteisessa air fryerissä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti