torstai 25. marraskuuta 2021

Intialainen lammaspyörykkäcurry

Ei moittimista, mutta ei oikeastaan kauheasti erityisesti kehumistakaan. Ihan jees perusruokaa, mutta olishan tätä voinut vähän rankemmalla kädelläkin maustaa. Etenkin noita lihapullia, jotka eivät oikein maistuneet tuolla seassa miltään.




Lihapullat:
½ dl vettä
400 g karitsan jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
Kastike:
20 g voita
750 g munakoisoa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
½ tl kardemummaa
50 g rusinoita
4 dl vettä
suolaa
½ ruukkua tuoretta korianteria

Kostuta lihapullien leipä vedellä. Murenna leipä kulhoon. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia.

Kuutioi kastikkeen munakoisot. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto.

Kuumenna voi suurella pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri- ja sitruunaruohotahna ja kardemumma. Kuullota sekoitellen, kunnes sipuli on pehmennyt.

Lisää munakoiso ja rusinat ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla. Nosta lihapullat varovasti kastikkeen päälle. Kiehauta ja anna hautua kannen alla 20 minuuttia.

Lisää pataan korianteri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti