Ostin ”takuumureiden pihvien” sijaan palan naudan ulkofilettä ja leikkasin sen itse pihveiksi. Kauhun sekaisin tuntein rupesin tarjoilemaan pihvejä vieraille. Mutta yllättävää kyllä, liha oli tosi mureaa ja pihveistä siis tuli erinomaisia. Ja tuo sinappivoi siinä päällä oli ihan mahtavaa.
Ainekset:
4 naudan ulkofileepihviä
2 tl oliiviöljyä
Mausteseos:
2 tl mustapippuria
1 tl sormisuolaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
Sinappivoi:
3 rkl voita huoneenlämpöisenä
1 ½ rkl sinappia
1 ½ rkl ruohosipulia
Ota liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta.
Sekoita yhteen mausteseoksen ainekset. Nuiji pihvit kevyesti ja voitele ne öljyllä. Painele mausteseos pihvien pintaan molemmin puolin.
Silppua sinappivoin ruohosipuli. Sekoita voihin sinappi ja ruohosipuli. Nosta voi jääkaappiin jähmettymään.
Paista pihvit parila- tai paistinpannulla haluamallesi kypsyysasteelle. Jaa sinappivoi pihvien päälle ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti