torstai 18. marraskuuta 2021

Mustaherukka-halvajäädyke

Täytyy myöntää, että mielessäni oli taas pieni epäilys. Tällä kertaa se kohdistui tuohon halvaan. Mutta turhaan epäilin, tästä jäätelöstä tuli jotenkin ihan erityisen kermainen ja todella hyvän makuinen. Mustaherukoihin ei kannata kovin paljon lisätä sokeria, ne ovat kivan kirpakoita tuolla seassa.




Ainekset:
2 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
4 dl kuohukermaa
100 g vaniljahalvaa
250 g mustaherukoita
2 rkl sokeria

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Sekoita vaahdot keskenään ja murenna sekaan halva.

Soseuta mustaherukat sokerin kanssa. Levitä puolet kermaseoksesta pakastuksen kestävän astian pohjalle. Lusikoi päälle mustaherukkaseos ja päällimmäiseksi loput kermaseoksesta. Vedä lusikalla muutama kerran vuoan läpi. Nosta vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

2 kommenttia:

  1. No nyt kuulostaa taas ihan syntisen hyvältä. Uskaltaisikohan tätä kokeilla. Tulee pian syödyksi koko satsi kerralla...

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo vaara on tosiaan olemassa. :D

    VastaaPoista