Ei puhettakaan, että tätä olis voinut millään lailla leikata. Mutta ei se menoa haitannut. Lohi oli herkullista; ihanan mehevää ja sopivan suolaista.
Ainekset:
250 g nahatonta, ruodotonta lohifileetä
suolaa
mustapippuria
1 ruukku tilliä
Hiero suola lohifileen molemmille puolille. Anna maustua peitettynä jääkaapissa 2 tuntia.
Pyyhi ylimääräinen suola fileestä talouspaperilla. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi.
Kuumenna pinnoitettu paistinpannu erittäin kuumaksi. Paahda lohipalat yksitellen nopeasti niin, että ne saavat hiukan väriä pintaan. Rouhi päälle reilusti pippuria.
Silppua tilli ja levitä silppu vadille. Pyörittele kalat tillissä. Kääri kalapalat yksittäin tiukasti tuorekelmuun. Anna maustua vähintään tunnin ajan jääkaapissa. Poista kelmu ja leikkaa palat ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile esim. porkkana-perunamuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti