sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Mustikka-persikkahyve

Mustikat on kyllä ihania. Etenkin suoraan uunista tulleena, niihin tulee jotenkin kuumana ihan omanlaisensa aromi. Tuoksuvatkin jo ihan mahdottoman hyviltä.




Täyte:
820/480 g persikoita (säilyke)
5 dl pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 ¼ tl kanelia
½ dl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Kansi:
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 rkl voita sulatettuna
50 g maustamatonta jogurttia
2 rkl kylmää vettä
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

Viipaloi täytteen persikat. Asettele persikat ja mustikat kerroksittain uunivuokaan. Siivilöi pinnalle perunajauhot ja kaneli. Ripottele päälle fariinisokeri ja sitruunamehu.

Sekoita yhteen kansitaikinan jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voi ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi vesi.

Kauli taikina uunivuoan päälle sopivaksi kanneksi. Nosta kansi vuoan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti